27 mai, Chișinău. În contextul campaniei de informare privind eficiența energetică în IMM-uri, AEE anunță lansarea unui spot informativ privind aplicarea unui sistem de soluții de eficiență energetică în cadrul unui complex frigorific din raionul Edineț.

,,Există foarte multe argumente, mai ales pentru companii, privind utilizarea eficiență a energiei. Astăzi, problema climatică și creșterea prețurilor la resursele energetice este în centrul atenției tuturor. Eficiența energetică într-o companie, înseamnă în primul rând economisirea resurselor financiare pentru această companie. Risipa inutilă a energiei și utilizarea echipamentelor neperformante, vor crește costurile la mentenanță. Astfel, putem afirma că eficiența energetică va scădea gradul de vulnerabilitate și va crește viabilitatea operațională, atât pentru companii, cât și pentru societate în general”, a declarat directorul Agenției pentru Eficiență Energetică, Alexandru Ciudin. Pentru accesare video, vedeți link-ul de mai jos: https://www.youtube.com/watch?v=F-Ox9aSmEps&ab_channel=AgentiapentruEficientaEnergetica

Menționăm, că AEE are misiunea de a implementa politica de stat în domeniul eficienței energetice, performanței energetice a clădirilor, precum și a valorificării surselor de energie regenerabilă, inclusiv prin atragerea și gestionarea resurselor financiare în vederea finanțării proiectelor în domeniile respective într-un mod durabil din punct de vedere al mediului înconjurător și a schimbărilor climatice.