21 octombrie, Chișinău. Agenția pentru Eficiență Energetică lansează al doilea spot video, dedicat promovării tehnologiilor de producere a energiei din surse regenerabile. Este vorba de construcția centralei termice pe bază de peleți în cadrul grădiniței din satul Boghiceni, raionul Hîncești.

Valoarea proiectului a fost de 1 200 000 lei, din care a fost construită o cazangerie pe bază de peleți.

Pe parcursul anilor a fost mereu prezentă problema de încălzire a grădiniței. Nu se încălzeau toate încăperile, nu întotdeauna aveau la dispoziție cărbuni, în încăperile unde copiii își petreceau majoritatea timpului era frig iar nivelul de umeditate era foarte înalt.  În urma instalării centralei termice pe biomasă, a fost soluționată problema de încălzire a tuturor spațiilor din gradiniță, cu temperatură constantă și confort termic pentru copii.

Unul dintre principalele beneficii ale proiectului este folosirea resurselor ecologice, dar cel mai important este confortul copiilor.

Pentru accesare video, vedeți link-ul de mai jos:

https://www.youtube.com/watch?v=fJPwXm3ui2M&t=5s&ab_channel=AgentiapentruEficientaEnergetica

Menționăm, că AEE are misiunea de a implementa politica de stat în domeniul eficienței energetice, performanței energetice a clădirilor, precum și a valorificării surselor de energie regenerabilă, inclusiv prin atragerea și gestionarea resurselor financiare în vederea finanțării proiectelor în domeniile respective într-un mod durabil din punct de vedere al mediului înconjurător și a schimbărilor climatice.