09 august, Chișinău. Majoritatea dintre instituțiile administrativ-teritoriale din țară își au sediul în clădiri vechi, construite cu zeci de ani în urmă, care generează pierderi impunătoare de energie. La fel a fost și în cazul clădirii Consiliului Raional Cimișlia. Pe lângă pierderile financiare și de energie, funcționarii publici erau deranjați și de zgomotul din stradă și nu beneficiau de un spațiu de muncă confortabil. Grație proiectului „Implementarea măsurilor de eficiență energetică a Consiliului Raional Cimișlia”, din orașul Cimișlia, au fost înlocuite ferestrele și ușile exterioare pe o suprafață de 178 de m2. Prin măsurile efectuate, s-au realizat economii de energie în valoare de 55 247 kWh/an, economii financiare de peste 29 000 de lei anual și reducerea emisiilor de CO2 cu 11,6 tone anual. Valoarea totală a proiectului a fost de peste 316 000 de lei.

Pentru accesare video, vedeți link-ul de mai jos: https://www.youtube.com/watch?v=BSJTDFqPnlg&ab_channel=AgentiapentruEficientaEnergetica

Menționăm, că AEE are misiunea de a implementa politica de stat în domeniul eficienței energetice, performanței energetice a clădirilor, precum și a valorificării surselor de energie regenerabilă, inclusiv prin atragerea și gestionarea resurselor financiare în vederea finanțării proiectelor în domeniile respective într-un mod durabil din punct de vedere al mediului înconjurător și a schimbărilor climatice.