24 mai, Chișinău. În contextul campaniei de informare privind eficiența energetică în IMM-uri, Agenția pentru Eficiență Energetică lansarea unui spot informativ privind instalarea unui sistem fotovoltaic pe acoperișul unui depozit frigorific din localitatea Bucovăț, raionul Călărași.

„În primul rând este o energie ecologică și aceasta, desigur că se răsfrânge și asupra produselor noastre, deoarece putem să oferim pe piață un produs ecologic păstrat și totodată pentru a scădea costurile la energia electrică”, a declarat Natalia Marchevici, managerul de vânzări din cadrul companiei beneficiare.

„Această companie a optat pentru schema de sprijin ,,contorizarea netă”, ceea ce a permis să instaleze pe acoperișul depozitului frigorific, un sistem fotovoltaic cu o putere 200 kW, care vor produce anual peste 250 mii de kW, ce va aduce o economie la energia electrică de peste jumate de milion de lei”, a declarat directorul Agenției pentru Eficiență Energetică, Alexandru Ciudin.

Pentru accesare video, vedeți link-ul de mai jos: https://www.youtube.com/watch?v=-1SHyYDoyUg&ab_channel=AgentiapentruEficientaEnergetica

Reamintim, că AEE are misiunea de a implementa politica de stat în domeniul eficienței energetice, performanței energetice a clădirilor, precum și a valorificării surselor de energie regenerabilă, inclusiv prin atragerea și gestionarea resurselor financiare în vederea finanțării proiectelor în domeniile respective într-un mod durabil din punct de vedere al mediului înconjurător și a schimbărilor climatice.