În perioada 24-25 martie 2021, studenții programelor de studii Marketing şi logistică”, „Business şi administrare” şi „Contabilitate” din cadrul Facultății Inginerie Economică și Business au avut oportunitatea de a participa la evenimentul organizat de Banca Națională a Moldovei, cu genericul „Dă sens banilor” în cadrul Săptămânii Internaționale de Educație Financiară.

La eveniment au fost prezentate videografice cu diverse tematici:  „De ce o țară are nevoie de rezerve valutare?”, „Cum inițiezi o afacere în mediul online?”, „Cum verificăm securitatea comercianților online?”, dar  şi o expoziție virtuală de monedă din colecția Muzeului Național de Istorie a Moldovei.

Evenimentele au fost moderate de Ion NICORICI, coordonatorul procesului de consultare publică. Daniel SAVIN, director Departament Piața Financiară, a abordat un subiect interesant privind „Activele oficiale de rezervă”. Natalia ŢURCAN-MUNTEANU, director-adjunct Departament Sisteme de Plăţi, a venit cu o prezentare la tema „Drepturile utilizatorilor și obligațiile prestatorilor serviciilor de plată”. Ana BOLDUREANU, şef Sector Istorie Medievală  şi Numismatică, Muzeul Național de Istorie a Moldovei, a prezentat un discurs istoric la tema monetară.

Studenții  am avut posibilitatea de a discuta cu experții Băncii Naționale a Moldovei într-un format deschis și interactiv.