În această săptămână vă așteptăm la două spectacole, o tragedie și o comedie! Vino să faci o incursiune în lumea lui Shakespeare, iar apoi să te delectezi cu o  comedie marca Petru Vutcărău!

Sâmbătă, 7 mai, ora 18.30, REGELE LEAR/ de William SHAKESPEARE / #tragedie +15, Regia și scenografia: Mihai ȚĂRNĂ MIHAI ȚĂRNĂ: „Acum 3 ani, pentru prima data vorbisem cu domnul Petru Vutcărău despre montarea Regelui Lear la TNEI. TNEI… Petru Vutcărău, care nu calcase de vreme buna pe scenă. O trupă de excepție, dar necunoscută … și desigur Regele Lear, piesa de vârf al lui Shakespeare. Toate elementele acestea adunate la un loc trebuie să creeze un singur gând, o singură dorință, o plăcere unică și desigur o nebunie adevărată … frica naște curajul. 22 iulie 2021 – prima repetitie, prima întâlnire cu trupa, cu teatrul, cu sala, cu privirile și gesturile invizible, așteptările și gândurile echipei de creație… The readeness is all … disponibilitatea e totul … așa este Petru Vutcarau, așa este trupa lui.” Link către bilete: https://iticket.md/event/ticket/regele-lear 

Duminică, 8 mai , ora 17.30, ARTA CONVIEȚUIRII, #comedie +16 /de Yasmina Reza /Regia: Petru Vutcărău. Subiectul central este frustrarea vieţii de cuplu. Totul începe în salonul familiei Vallon, unde soseşte cuplul Reille, al căror băiat l-a lovit cu un băț peste față pe Bruno Vallon, lăsându-l fără doi dinți. Începutul conversaţiei dintre părinţi este diplomatic, civilizat, în încercarea de a păstra bunele maniere și respectul reciproc. Treptat însă totul degenerează într-o confruntare agresivă în urma căreia ies la suprafaţă toate nemulţumirile vieţii de cuplu. Spectacolul este o comedie care vă va face să ieşiţi din rutina cotidiană și să revizuiți toate problemele ce țin de arta conviețuirii. 

La spectacolul Arta Conviețuirii  sunt așteptați refugiații din Ucraina, spectacolul se va juca cu subtitrări în limbele rusă și engleză.  La fel Teatrul Național Eugene Ionesco oferă bilete gratuite și pentru voluntarii implicați în ajutorul acordat refugiaților. Durata spectacolului: 120 minute (fără pauză) Link către bilete: https://iticket.md/event/arta-convie-uirii P.S.: TNEI oferă 20 %  reducere pentru elevi, studenți, persoane cu dizabilități și pensionari.