Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) a lansat azi, 10 februarie 2021, concursurile ”Marca comercială a anului 2020” și ”Premiul pentru realizări în domeniul calității produselor și serviciilor în anul 2020”.

 ”Marca comercială” este la cea de-a XVIII-a ediție și este organizat în comun cu Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a RM (AGEPI), în parteneriat cu Centrul Național Anticorupție și PNUD Moldova, în cadrul proiectului „Lupta cu corupția prin consolidarea integrității în Republica Moldova”, implementat cu sprijinul financiar al Ministerului Afacerilor Externe al Norvegiei. Concursul este unul dintre cele mai eficiente instrumente de promovare a mărcilor comerciale pe piața internă și externă, dar și a practicilor de succes în domeniul marketingului și brandingului. Mărcile comerciale pot fi înregistrate în concurs la una sau mai multe nominalizări din cele 17, printre care se enumeră și 2 nominalizări noi: „Business on-line” și ”Afaceri de familie”. În total, pe parcursul celor 17 ediții, au participat în concurs peste 1500 de mărci comerciale.

 „Premiul calității” este la cea de-a 7-a ediție și are drept scop să identifice companiile care au implementat cu succes managementul calității și să promoveze abordările moderne ale calității. Acesta este primul și unicul concurs dedicat managementului calității și este considerat o etapă de pregătire a întreprinderii pentru promovarea produselor pe piața externă.  Aplicarea criteriilor de excelență pentru autoevaluare permit participanților să obțină o imagine din exterior a activității sale, să evalueze în ce măsură activitatea întreprinderii satisface necesitățile consumatorilor, personalului, furnizorilor, societății și să determine obiectivele strategice de dezvoltare. Peste 210 companii au concurat, de-a lungul celor 6 ediții, în vederea evidențierii calității produselor și serviciilor lor. Obiectivitatea desemnării învingătorilor ambelor concursuri este asigurată de evaluarea calitativă din partea unui juriu profesionist, dar și în urma unui sondaj efectuat în rândul consumatorilor. Decernarea premiilor învingătorilor va avea loc în cadrul ceremoniei tradiționale Gala Businessului Moldovenesc, care va avea loc în perioada mai-iunie 2021.

 Companiile interesate pot expedia formularele de participare până pe 31 martie 2021, pe adresele de e-mail: diana.lungu@chamber.md, tatiana.ranga@chamber.md. Regulamentul concursurilor, formularele de participare și restul materialelor necesare le puteți găsi pe site-urile web ale CCI a RM și ale AGEPI.