Directorul general al IP „Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică”, Serghei POPOVICI, a participat astăzi, 16 iunie, în calitate de președinte al Comisiei de Evaluare în cadrul susținerii tezelor de licență de către studenții programului de studii „Securitate informațională”, Facultatea Calculatoare, Informatică și Microelectronică a Universității Tehnice a Moldovei.

„Sunt onorat să fiu alături de voi în această zi importantă. Anii de facultate la sigur au fost o provocare zilnică de a învăța și a vă dezvolta profesional. Sunt convins că pentru mulți din voi acesta este doar începutul cercetărilor științifice ce vor aduce societății noi invenții, care poate vor schimba viitorul”, a menționat dl Popovici.

În contextul situației pandemice COVID-19, studenții susțin tezele de licență în regim online, această metodă de evaluare asigurând continuitatea studiilor inclusiv la UTM, oferind totodată posibilitatea de a menține restricțiile impuse de situația de urgență în sănătate publică.

Conform prevederilor HG 482/2020, promovarea unui mediu digital mai prosper prin cooperarea cu instituții de învățământ superior în realizarea proiectelor de cercetare și pregătirea de specialiști calificați în domeniu, este o acțiune pe care Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică o susține în exercitarea rolului său de Centru Guvernamental de Răspuns la Incidente Cibernetice.

„Este de datoria noastră să dezvoltăm o generație de tineri specialiști calificați, perseverenți și dedicați profesiei, pentru a crea un viitor mai bun acasă”, a adăugat directorul general al IP STISC.