În perioada 16-17 iunie 2021, studenții programului de studii Automatică și Informatică din cadrul Facultății Calculatoare, Informatică și Microelectronică și-au susținut proiectele de licență, fiind înalt apreciate de Comisia de Licență (președinte – dr. Victor CHEIBAȘ, director, Centrul de Știința și Inginerie ,,InformInstrument” SA).

În cadrul proiectelor de licență studenții-absolvenți au demonstrat capacități de proiectare hardware și software a sistemelor automate de conducere cu diverse procese tehnologice, cum ar fi cel de îmbuteliere cu apa potabilă, de tratare electrolitică a caroseriei automobilelor sau de fabricație a asfaltului.

De asemenea, au fost dezvoltate și proiecte de licență privind Agricultura 4.0, în cadrul cărora studenții și-au propus automatizarea completă a procesului de cultivare a culturilor agricole în miniseră, cu implementarea algoritmilor din inteligență artificială.

Un subiect care i-a vizat nemijlocit și care ar putea avea impact și asupra promoțiilor ce vin după ei s-a referit la înregistrarea automată a prezenței studenților în laborator, idee  care ar putea fi extinsă și pentru aulele mai mari, atunci când procesul de studii va fi reluat integral cu prezența fizică în spațiile de studii, ceea ce ne dorim cu toții foarte mult.

Mândri de rezultatele frumoase înregistrate în cadrul proiectelor de licență de către discipolii lor, profesorii le-au dorit mult succes în explorarea domeniului ingineresc în continuare, invitându-i să-și continue studiile la programele de Master la FCIM.