Turismul dentar este acum de ani de zile fenomen înrădăcinat în lume, care necesită alegerea oamenilor pentru a merge tot Amestec străine să caute îngrijire, de îngrijire pentru dintii lor, la un preț mai mic, o calitate mai bună, mai rapid, sau din aceste motive. Acest lucru nu este întotdeauna posibil, deoarece ca în orice altă oportunitate, și în turismul stomatologic există diverse pericole care, dacă sunt subestimate, pot reprezenta un risc pentru finanțele sau chiar pentru sănătatea. Acesta va fi discutat de Doctor Palmas, autor a două cărți despre Turismul Stomatologic care a fondat Policlinica SOS Turismo Dentale – Una dintre cele mai importante clinici stomatologice din Europa, specializată în reabilitarea extremă a gurii pentru pacienții cu probleme dentare severe.

Corrado Palmas: Cine sunt și de ce ar trebui să mă asculți. Salutare de la Dr. Palmas! Sunt medic stomatolog din Cagliari cu o diplomă în Sardinia a fondat unul dintre cei mai mari poli din Europa specializat în reabilitarea extremă a gurii. Înainte de a fonda această policlinică, am trecut printr-un lung proces de cercetare, studiu și colaborare cu peste 100 de clinici stomatologice situate în toată Europa. Aceste numeroase excursii mi-au permis să înțeleg exact ce probleme, temeri și dificultăți întâmpină cei care apelează la turismul stomatologic și cum pot fi rezolvate aceste probleme. De fapt, nu întâmplător am scris și publicat 2 cărți pe această temă și o a treia în curs de publicare. Cu acest articol vreau sa sintetizez ceea ce explic in interiorul lor, ilustrand elementele cheie care ne permit sa intelegem in ce cazuri turismul stomatologic poate fi util sau invers in ce cazuri este chiar daunator si periculos.

Problema: De ce a început turismul stomatologic? Acest fenomen s-a dezvoltat acum acum 10-15 ani, când primele grupuri de oameni, conduse de costul excesiv al îngrijirii stomatologice în Italia, au început să se mute în alte țări străine (în principal cele din „Europa de Est” , fiind mai ieftine deci vă permit să economisiți pe costul îngrijirii dentare. Din zorii fenomenului și până astăzi, clinicile stomatologice și țările de destinație ale acestor deplasări au crescut. O simplă căutare pe internet dezvăluie sute și sute de posibile clinici din numeroase țări europene și chiar non-europene care își oferă serviciile pacienților care au nevoie de îngrijiri dentare. Cu toate acestea, ofertă uriașă disponibile pe piață a creat 2 probleme principale.

1) Odată cu creșterea clinici, a fost să se agraveze tendința «în partea de jos» a costurilor, în detrimentul calității materialelor și de prelucrare. Este o lege de bază a economiei: În cazul în care oferta depășește cererea, atunci costurile merge în jos. Oferta de turism dentar, până în prezent, este atât de mult de mare a cererii ca tot mai multe clinici recurg la metode necinstite pentru a reduce costurile și de a atrage mai mulți clienți. De fapt, se întâmplă ca în unele clinici străine „low cost”, de fapt, se fac compromisuri în ceea ce privește materialele, utilajele și personalul medical pentru a scădea cât mai mult costul tratamentului. Riscul este așadar să te bazezi poate pe una dintre aceste clinici nu foarte serioase pentru a economisi puțin mai mult pe tratament, punând astfel sănătatea în pericol chiar și pe termen scurt.

2) Problema numărul doi. Confruntat cu atât de multe propuneri diferite, este ușor să devii prada indeciziei sau să faci o alegere pripită și, prin urmare, potențial dăunătoare. Așa cum am spus doar acum, de fapt, doar o căutare rapidă pe internet pentru a rula în sute de clinici din străinătate, care de multe ori citate și dispun de planuri de ingrijire complet discordantă „de la fiecare“ altele. De fapt, pacienții raportează adesea o dificultate generală în compararea diferitelor oferte, deoarece acestea sunt foarte variate și diferite unele de altele. Este ca și cum ai merge la o pizzerie și ai găsi 30 de tipuri diferite de pizza în meniu. Devine aproape imposibil să alegi și așa ajungi mereu să optezi pentru clasica margherita. Problema este că, când vine vorba de pizza, știm cu toții că cu greu poți greși cu margherita. Când vine vorba de îngrijirea dentară, nu există o soluție unică. E pentru acest lucru, astfel încât, în fața în conflict de îngrijire preventivă printre ei, riscul de multe ori este de a obține blocat în indecizie, cu problema, dar în avansurile și, între timp, continuă să se agraveze.

Soluția: Cum am rezolvat aceste două probleme principale. După zeci și zeci de călătorii la cele mai disparate clinici stomatologice din Europa și nu numai, am găsit cu ani în urmă cea mai ieftină țară de pe continent și chiar a șasea cea mai ieftină țară din lume (după Armenia, Tunisia, Georgia, Ucraina și Argentina).

Aceasta tara este Moldova. Aici costul vieții este atât de mic încât, de exemplu, salariul unui muncitor mediu este de aproximativ 250 EUR – în timp ce o masă completă într-un restaurant este în jur de 5 sau 6 EUR. În plus, îngrijirea dentară nu este supusă impozitării. Acesta este motivul pentru care ani în urmă am decis sa găsit aici „SOS Turismo DENTALE“ una dintre cele mai importante policlinicii din spațiul european, specializat în reabilitarea gura extremă. Ce sunt reabilitările extreme ale gurii? Acestea sunt tratamente cu totul speciale, necesare în cazurile de guri extrem de bolnave care și-au pierdut mulți sau chiar toți dinții, de exemplu din cauza parodontitei (cunoscută și sub numele de pioree). După cum vă puteți imagina, acest tip de tratament este de departe cel mai scump tratament stomatologic atât în ​​Italia, cât și în alte țări europene. În plus, aceste tratamente sunt acoperite doar parțial de serviciul național de sănătate. Din moment ce Moldova este o țară atât de ieftină, la spitalul meu SOS Dental Tourism pot oferi echivalentul unei mașini ultra lux, prețul accesibil al unei mașini, fără a face niciun fel de compromis în ceea ce privește materialele, personalul sau utilajele și echipamentele folosite.

Am decis să înființez o policlinică specializată în reabilitarea bucală extremă pentru că, pe de o parte, acestea sunt cele mai grave, urgente și complexe cazuri dentare. Cazuri care necesită așadar îngrijire accesibilă, dar și și mai presus de toate sigure, hotărâte și efectuate de personal expert și specializat, în condițiile în care în aceste situații nu există marjă de eroare. Pe de cealaltă parte în schimb l-am făcut dintr-un motiv practic. Sunt de ideea că este mai bine să faci un lucru bine făcut decât să facă două lucruri rele. Tocmai din acest motiv, spre deosebire de marea majoritate a clinicilor din Europa, am decis să înființez o policlinică mai degrabă specializată decât generalistă.

O structură de peste 2000 de metri pătrați, cu un personal de peste 80 de persoane și unul dintre cele mai avansate laboratoare dentare din Europa de Est – toate axat pe reabilitările extreme gura. Acest lucru îmi permite, împreună cu echipa mea, să optimizez costurile și timpul cât mai mult posibil, dedicând astfel tot timpul necesar studiului și proiectării și executării corecte a fiecărui plan de tratament, fără însă a crește costurile. După cum am spus și mai înainte, în opinia mea, nu este suficient pentru a crea un loc în care oamenii să-și poată vindeca un buget și să obțină tot ce le are de oferit stomatologia. Când am înființat Policlinica mea de turism SOS Dental aici în Moldova, a fost și pentru mine o prioritate să creez o structură care să informeze pacientilor cu privire la procedurile corecte si la materialele si tehnologiile corecte necesare pentru fiecare caz in parte. Acest lucru se datorează faptului că numai cunoscând cauza problemei, soluția și riscurile posibile, se poate obține rezultatul maxim posibil și că durează mult timp.

Toată lumea trebuie să poată distinge în mod independent un citat potrivit pentru cazul său de unul care poate a eșuat într-un fel sau care implică o îngrijire excesivă sau o îngrijire insuficientă. Acesta este, prin urmare, esențial pentru mine să comunice în primul rând pentru pacient și pentru pacient, informându-l într-un mod clar și transparent, cu privire la cauzele problemei care afecteaza acestuia, pe soluțiile posibile, dar, de asemenea, desigur riscurile. O comunicare simplificată pe scurt, fără utilizarea limbajului „dottoresse” pentru a acorda pacienților atenția și simțirea potrivită îi face să fie considerați în primul rând ca ființe umane și nu ca o sursă de venit. Tocmai în acest scop, celor două cărți de turism dentar pe care le-am scris și publicat, le-am înregistrat și primul campus stomatologic, un adevărat curs propriu gratuit accesibil tuturor, care explică în cuvinte simple și exemple concrete tot ce este de știut despre turismul stomatologic și reabilitarea bucală extremă (pentru informații www.turismodentale. it/campus). Pe scurt, cele mai mici prețuri din Europa. Cele mai bune dintre tratamentele disponibile pe piata cu cele mai bune materiale si utilaje de varf. Personal cu mii de cazuri extreme pe spate. Procese și informații transparente și clare accesibile tuturor … toate la o distanță de 2 ore de avionul din Italia. Cineva s-ar putea întreba dacă este prea frumos pentru a fi adevărat sau unde este prinderea. Ei bine, nu există nicio înșelătorie și nu există niciun secret în spatele ei.

După cum reiese din cele peste 605 de recenzii pozitive de pe pagina de Facebook a policlinicii (www.facebook.com/turismo.dentale.sos) Toate recenziile care, aș dori să precizez, nu sunt în niciun caz falsificabile sau modificabile, datorită unui sistem specific al platformei Facebook. Așa că dacă și tu crezi că ești un caz deosebit de grav și, prin urmare, potrivit pentru tratament la policlinica mea (sau cunoști pe cineva care este… atunci nu ezita să rezervi o ortopanoramă dentară și să ni-l trimiți (dacă nu îl aveți deja) sau, alternativ, trimiteți-l pe cel pe care îl aveți deja (atâta timp cât nu este mai vechi de 6 luni). Eu personal împreună cu echipa mea și personalul meu vă voi putea evalua cazul și vă voi explica în detaliu dacă este sau nu îți este convenabil să apelezi la turismul stomatologic și cât ai putea economisi aproximativ pentru tratamentele tale Contactează numărul gratuit 800 62 95 04 și îți vom arăta cum să trimiți radiografie panoramică și care sunt pașii de urmat! O îmbrățișare de la Dr. Palmas, Ayò!