Felicitări, celui care este Mircea Zubcu (media generală – 9,84), unul din cei mai buni 10 absolvenți ai #UTM, desemnat Șef de Promoție al anului 2021, care a fost omagiat astăzi de către rectorul Universității Tehnice a Moldovei, prof. univ., dr.hab. Viorel Bostan, prorectorul pentru informatizare, relația cu mediul socio-economic, imagine şi comunicare, Dinu Turcanu și prorectorul pentru studii, conf.univ., dr. Vladislav Resitca.
Timid și tăcut la prima vedere, dar, potrivit profesorilor, demn de a fi numit starul facultății FIMIT – Inginerie Mecanică, Industrială și Transporturi, Mircea ZUBCU, absolvent al specialității „Design industrial”, #UTM, a fost și câștigătorul Bursei Prezidențiale pentru a.u. 2020-2021.
A participat la tot felul de proiecte și concursuri, iar pentru aceasta, spune, este important să creezi mereu ceva nou. Iar în materie de creație el e primul! A proiectat un foișor în orășelul studențesc, a câștigat un concurs de invenții și a devenit colaborator al UTM, în ultimul an de studii.
Mircea vorbește cu mândrie despre specialitatea sa:
– Specialitatea „Design industrial” ține de crearea de forme – de la un simplu nasture până la nave cosmice. E formidabil să lucrezi și să creezi în cadrul unor echipe de ingineri, a căror pasiune comună este creația inginerească!
Photo Credit: Dorian Saranciuc.