33  Avantajele internaţionalizării  Moldovei sunt mari, de la legislaţia fiscală care taxează  veniturile persoanelor juridice cu un maxim de 12%  cu reduceri  pentru produsele Made in Moldova, care care au posibilitatea de a intra pe marea piata rusa si in general a tuturor tarilor CSI la fara impozitare.  Pe linga costul cel mai scazut al fortei de munca în comparaţie cu tarile balcanice, iar cu costurile energetice foarte  reduse. Ca si in tote tarile est-europenesunt dificultati  legate cu burocratia si coruptia. Intreprinderile italiene se pot situa in Moldova gasind economii si noi pieti de desfacere mentinind italienismul productiei, care s-a evidentiat mereu pe toate pietile din lumeunde se gasesc intreprinderi italiene functionante.

 Exista mai multe probleme  de ordin vamal, insa acum sunt pe cale de normalizare, nu e spre uitare ca s-au inceput  in aceste zile negocierile pentru liberalizarea schimbului intre spatial UE si Moldova. De asemenea, in Moldova mai sunt  7 zone economice libere cu facilitari importante  prevazute pentru lucrari care trebuie sa se intoarca in UE sau care trebue sa fie reexportate catre tarile CSI. Aprovizionarea cu energie in Moldova estein faza de imbunatatire in urm unor investitiiconstant pentru reinoirea retelilor, chiar daca inca mai este mult de facut. Costurile sunt  aproximativ cu 20-25% mai  inferioare  celor din UE.

                A vinde pe piata interna din Moldova,desi este in crestere dupa cum subliniam mai devreme,  se ciocneste cu dimensiunile unei tari relative mici, cu aproximativ 3,7milionane locuitori. Din acest motiv multe firme care produc bunuri sau servicii in Moldova gasesc raspuns chiar si pe piata interna, insa acesta nu rezulta a fi factorul predominant de interese pentru investitii  in aceasta tara, cu exceptia sectorului de constructii, civile si industriale care este intr-un moment de mare expansine si furnizare.