Ambasadorul Italiei la Chişinău este Valeria Biagiotti, în baza deciziei Consiliului de Miniştri Italian

Valeria Biagiotti să născut la Florenţa în 1970.

După absolvirea studiilor în Ştiinţe Politice în 1994, la Facultatea „Cesare Alfieri” a Universităţii din Florenţa, a obţinut în 1995 un master în Studii Europene Politico-Administrative Europene la Colegiul Europei în Bruges. În 1997 începe carieră diplomatică la Direcţia Generală pentru Cooperare şi Dezvoltare.

Din 2001 până în 2005, a deţinut funcţia de Şef al Cancelariei Gonsulara şi responsabil de Presă şi Cooperare la Ambasada din Belgrad.

Din 2005 până în 2008 a prestat servicii la Reprezentanta Permanentă pe lângă Consiliul European de la Strasbourg.

Promovată că Consilier de Legaţie în 2007, în acelaşi an primeşte onoarea de Cavaler al Ordinului de Merit al Republicii.

Se încadrează în 2008, la Ministerul de Externe, unde este angajată la Unitatea de Analiză şi Planificare a Secretăriei Generale, fiind promovată în 2012 la rangul de Consilier Ambasadei.

În 2014, să transferat la New York, în calitate de prim consilier al Misiunii Permanente ONU. Aici, după ce reprezintă Italia în Comisia Administrarea şi Bilanţ, din 2015 deţine funcţia de coordonator pentru problemele economice, de mediu şi de dezvoltare, precum şi delegatul italian în cadrul Comisiei Economice şi Financiare la Adunarea generală.