O sută de companii din Republica Moldova, oficiali la nivel guvernamental și două formații artistice de succes – Ansamblul „Fluieraș“ din Chișinău și cunoscutul interpret moldovean Valentin Boghean vor participa, începând de mâine, 15 iunie 2018, la expoziția „Republica Moldova Prezintă“, un eveniment care își propune să prezinte producătorii și produsele din Republicii Moldova consumatorilor români și turiștilor din Brașov, dar și să creeze relații noi de afaceri.

În cadrul unei conferințe de presă organizate astăzi la Primăria Brașov, președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova Sergiu Harea a menționat că evenimentul organizat în perioada 15-17 iunie 2018, în Piața Sfatului din Brașov, România va cuprinde o expoziție cu vânzare de produse moldovenești, evenimente de degustare de vinuri, concerte și un forum bilateral destinat oamenilor de afaceri. Vor participa aproximativ 100 de producători din industria alimentară şi agricultură, producția de vinuri, băuturi spirtoase şi sucuri din fructe, industrie, echipamente electronice, servicii, confecții, încălțăminte, bijuterii şi accesorii hand-made.

România este în acest moment principalul partener comercial al Republicii Moldova. Considerăm însă că acest potențial nu este în totalitate cunoscut și exploatat. Pentru Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova va fi un eveniment important, pentru că dorim să scoatem în evidență companiile din Republica Moldova care nu sunt cunoscute în Brașov și dorim să promovăm produsele noastre în România. Brașovul este al treilea oraș din România unde facem acest eveniment, după ce în 2016 am fost la Iași, iar anul trecut la Ploiești. Un produs nu îți poate deveni necesar până nu îl cunoști și până nu îl încerci, așa că nu numai brașovenii, ci și turiștii prezenți în Piața Sfatului vor avea ocazia să cumpere din produsele reprezentative pentru noi. Țin să mulțumesc în mod special Primăriei Brașov și Camerei de Comerț și Industrie Brașov, fără implicarea cărora toată partea de logistică și de formalități vamale nu ar fi fost posibilă, și ne dorim ca acest eveniment să devină tradiție“, a mai declarat președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova.

Evenimentul are o dublă însemnătate, în contextul în care anul acesta România sărbătorește Anul Centenarului, iar Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova sărbătorește 100 de ani de la înființare. Cred că este important ca dincolo de declarații politice, referiri la bunele relații cu Republica Moldova și exemple de bună practică, să avem colaborări concrete între oameni din mediul de afaceri din Republica Moldova și cel din Brașov. În Brașov există o comunitate numeroasă de români din Republica Moldova și cred că acest eveniment va avea un impact bun asupra mediului economic din Brașov și din Republica Moldova. Cred că va fi un eveniment frumos, de care vor beneficia ambele părți, atât Brașovul, cât și Republica Moldova. Cu siguranță că și noi ne dorim ca acest eveniment să devină unul de tradiție în Brașov“, a declarat viceprimarul Costel Mihai, la conferința de presă organizată astăzi.

De menționat că programul expoziției cuprinde Forumul Bilateral Republica Moldova- România dar și defilarea de modă a brandurilor “Din Inimă”.

Evenimentul este organizat în urma semnării, la începutul lunii mai, a unui acord trilateral, între Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, Primăria Brașov și Camera de Comerț și Industrie Brașov la inițiativa părții moldovene.

Informații suplimentare: Serviciul de presă al CCI a RM

Tel.: 022 24 14 80/ 060659840 – e-mail: presa@chamber.md