Pe data de 9 decembrie 2017, Asociația tinerilor moldoveni din Italia „O3M” a organizat cea dea doua ediție a concertului „O3M Șou la garaj”, sub înaltul patronaj al Ambasadei Republicii Moldova în Italia. Evenimentul s-a desfășurat în incinta clubului Pentatonic din oraşul Roma în prezenta comunității tinerilor moldoveni din regiunea Lazio din peninsula.

Denumirea „O3M Șou la garaj”, scrisă nu englezește, dar românește, a fost o alegere încă de la prima ediție pentru că ideea inițială nu a fost să organizeze un Show ca la americani extrem de important, însă ceva mai modest, la garaj, cum se obișnuia pe timpuri, cei mai mari cântăreți așa au început să cânte în garaje.

Evenimentul și-a propus să promoveze și să valorizeze potențialul cultural-artistic al tinerelor talente originare din Republica Moldova care locuiesc în Italia. De asemenea, acesta a reprezentat o ocazie inedită pentru tineri de a socializa, de a cunoaște persoane noi și de a se distra împreună.

Concertul a fost deschis de Excelenta sa, Dna Ambasador Stela Stîngaci, care a rostit cuvinte de încurajare pentru Asociația tinerilor moldoveni din Italia și a urat mult succes tinerilor artiști.

Ediția din acest an a fost îmbogățită de prezența unor tineri foarte talentați, cum ar fi: Ion Dodon, Atarcikov Tiberiu(alias Dj Snake), Crista(alias Cristina Baban), Bianca și trupa Geeskoff.

Ion Dodon este un tânăr talentat care își urmează cu succes visul de a deveni interpret. Pe 9 decembrie, a participat la finala show-ul italian „Tu si che vales”, clasându-se printre favoriți, cucerind astfel membrii juriului și publicul.

Atarcikov Tiberiu(alias DJ Snake) începe cariera sa muzicală în 2013 în calitate de DJ, descoperind mai apoi pasiunea pentru cântec. A colaborat cu mai mulți artiști de renume din România, iar în acest an a debutat cu piesa „Săraca, inima mea”, care s-a bucurat de un mare succes.

Crista(alias Cristina Baban) este o tânără interpretă care a participat la Talent show-ul „X Factor” din România și la „Vocea României” și care are deja în repertoriul său câteva cântece proprii. Printre cele mai recente amintim piesa „Picături”, lansată în luna octombrie a acestui an.

O altă interpretă care a încântat cu prezența sa este Bianca. Tânăra face parte din Ansamblul „Arpeggio& Roua”, alături de care a participat la Festivalul coral EXPO di Milano în 2015.

Și nu în ultimul rând, la crearea unei atmosfere incendiare au contribuit membrii grupului moldo-italian Geeskoff, împreună cu solistul Efim Olan, originar din Chișinău, dar stabilit la Roma de mai mult timp. Geeskoff a interpretat noi piese din primul album „Rekà”, lansat recent.

Evenimentul s-a finalizat cu demararea celei de-a treia ediție a campaniei „Hai să fim mai buni”. Anul acesta Asociația va oferi o mână de ajutor și va lumina în ajunul sărbătorilor inimile a zece familii de bătrâni singuri, nevoiași și bolnavi la pat, dar și familii social-vulnerabile cu mulți copii din satul Cârpești, raionul Cantemir.

Aurica Danalachi, media manager al Asociației Tinerilor Modoveni din Italia O3M