Octombrie 2015 N°16

0
217

Pentru 21 octombrie este programat cel de-al III Forum economic al întreprinderilor italiene și mixte ce activează în Moldova. Întîlnirea anuală este organizată de Ambasada Italiei la Chișinău în colaborare cu ICE, (Agenția pentru România și Moldova), cu participarea Camerei de Comerț moldoitaliene și Camerei de Comerț italo-moldave, cu prezența conducerii Guvernului Moldovei și a reprezentanților principalelor instituții de stat și economice ale țării. Concomitent, Centrul Expozițional Moldexpo găzduiește din 21 pînă în 24 cea de-a 29 ediție a Moldagrotech, o importantă expoziție internațională rezervată sectorului agroindustrial și energetic.

Este demn de subliniat faptul că în Moldova există oportunități concrete și reale de investiții, cu perspectiva ca într-un termen relativ scurt acestea să fie amortizate. Vom aminti aici care sînt acele domenii ce prezintă cel mai mare interes pentru investitorii potențiali:
Producerea de energie “ curată “, prin folosirea echipamentului modern; agricultura și sectorul agroalimentar; tehnologia informațională;Industria textilă la general plus cea manufacturieră. Însă pentru cei ce intenționează să învestească în Moldova nu sînt deloc neglijabile unele avantaje ce constituie o adevărată atracție neîndoielnică: Diferitele facilități legislative și birocratice, pe lîngă cele fiscale și vamale, care reprezintă pentru întreprinderi o garanție ulterioară a unei ademenitoare marje de profit.