image1O duminică însorită și plină de sport, muzică și voie bună. De asta au avut parte toți iubitorii al unui mod de viață sănătos. Olimpic Fest- doar denumirea acestui eveniment ne îndrumă să facem mișcare. O zi perfectă și plină de energie a învăluit orașul nostru. Cel mai așteptat și sportiv eveniment al anului  a bătut la ușa fiecărui cetățean și cu zîmbet pe buze, cu sufletul la gură am ieșit cu toții ca să fim parte a acestei manifestări. Lume multă, lume frumoasă au venit împreună cu familiile, cu apropiiații lor pentru a se bucura  și pentru a schimba rutina pe ceva mult mai energic. Ziua de 24 Mai a fost rezultatul  muncii a multor oameni care duc un mod de viață sănătos. Datorită tuturor organizatorilor, populația a fost bine informată despre această zi unică și specială din calendar, astfel nimeni nu a ratat șansa de a petrece o zi cu familia într-un ritm nou, mai energic.

În acest an Olympic Fest (2014) a adunat la un loc, în jur la 10 000 de persoane.Olympic Fest, este un eveniment organizat de Comitetul Național Olimpic și  Sportiv al Republicii Moldova, în colaborare cu sponsorii și partenerii evenimentului, printre care face parte și A.O. Moldova în Progres. Scopul acestei zile a fost de a promova sportul, iar implicarea activă a cetățenilor a fost o dovadă a spiritului dinamic al chișinăuienilor. Doritorii de a primi o doză de adrenalină au participat activ la cursă și la zonele sportive. Fiecare a avut ocazia să descopere cele 12 sporturi prezente în PMAN: tenis de câmp, taekwon-do, karate, box, atletism, trînta, tir cu lazer, scrimă pentru copii, fotbal, street basket, ridicarea greutăților, sporturi pe role. Cei buni sportivi au fost prezenți în piață, demonstrând tot ce-i mai frumos din sportul pe care-l reprezintă. Eroii festivalului olimpic au fost medaliații olimpicii, care au îndemnat copii să practice sportul cu regularitate : Nicolae Juravschi, Larisa Popova, Oleg Moldovan, Timofei Screabin, Serghei Mureico, Vitalie Grușac, Doina Cravcenco, Alexandra Mîrca, Vladislav Arventii, Oleg Grabovețchi, Victor Peicov, Octavian Țîcu, Olesea Cojuhari, frații Marghiev, Zgurscaia Marina. Un alt moment interesant, nou  și important a fost flashmobul organizat de către voluntarii olimpici, alături de sportivii olimpici – care a prezentat în sine mai multe fapte simbolice:

  1. Precum că voluntariatul olimpic începe să prindă rădăcini și la noi acasă, fapt ce nu poate să nu bucure;
  2. Majoritatea oamenilor deși cunosc despre principiile olimpice – citius, altius, fortius – foarte puțini din ei totuși sunt familiarizați cu valorile olimpice, ce stau la baza olimpismului și anume – prietenia, respectul și excelența.

Organizarea la nivel înalt atât a voluntarilor cât și a corpului olimpic a asigurat populația  cu pliante, apă, tricouri și o atmosferă pozitivă. Sportul nu inseamna doar muncă, sportul este o distracție pe care o împărtășești cu toți. Anul acesta comitetul s-a ales cu noi idei, cu noi viziuni venite de la cei mai bravi voluntari. De la mic la mare inșiram ideile apoi cu toții împreună le selectam pe cele mai hazlii și mai distractive. Astfel, a luat naștere  concursul „Un selfie amuzant cu olimpicul tău preferat”. Nici nu ne-am așpteptat că așa un mic concurs va deveni distracția zilei. Acesta a fost apreciat atât de participanți cât și de sportivii olimpici care cu mare plăcere pozau. Toți au fost învăluiți de febra selfie-ului, iar cei mai curajoși și bravi au mers acasă cu câte un autograf. Astfel, în urma celor 3 zile de vot,  Olga Rusacova s-a plasat pe locul I și II, pozele alături de Nicolae Juravschi și Larisa Popova acumulând cele mai multe like-uri. Olga a primit un costum și un rucsac Sochi 2014 și, aparent, este maestru în sport la atletism.  Locul III a fost împărțit de către Dumitrița Caliga și Grigori Valeria, fiecare fiind premiată cu câte un tricou Sochi 2014.

image6Am ținut să facem o mică campanie de promovare a olimpicilor noștri prezenți în PMAN în această zi. Tuturor le-au fost împărțite carduri pe care erau ilustrați olimpicii noștri. Fiece om care a primit acest card era îndemnat să-și caute personalitatea prin mulțime și să obțină de la acesta un autograf.

Pe lângă atelierele sportive inaugurate în PMAN, curiozitatea oamenilor a fost îndreptată spre meciul de fotbal disputat între politicienii și artiști. Meciul a fost finalizat cu o remiză. În această zi am demonstrat că prietenia învinge, și că putem fi uniți ca o familie. Eorii meciului de fotbal au fost: Igor Corman, Nicolae Juravschi, Valeriu Streleț, Chiril Lucinschi, Alexandr Stoianoglo, Tudor Deliu, Semion Grișciuc, Iurie Țap, Dragoș Hîncu – în echipa politicenilor și Ion Suruceanu, Alexandru Vdovicenco, Anatol Melnic, Anatol Mîrzenco în echipa artiștilor

 

 

 

Olympic Fest s-a terminat cu tadiționala tombolă unde câștigătorii au fost remunerați cu cadouri precum genți și costume sportive, biciclete și aparate de fitnes, oferite de Comitetul Olimpic, Giant și Powerteam. Comitetul Naţional Olimpic şi Sportiv şi Fundaţia Campionilor Olimpici aduce sincere mulţumiri partenerilor Olympic Fest pentru susţinere şi atitudine participativă  – ORHEI-VIT, MOLDOVA AGROINDBANK, CRISTALINA de PURCARI,  McDONALD`s, DAAC HERMES, ECOSPORT GYM, POWERTEAM, GIANT.

image16

Olimpic Fest 2014 ne-a deschis ochii și ne-a arătat că sportul este o artă, cu cît mai mult exersezi cu atît mai priceput ești. Participând la acest eveniment ne-am încarcat bateriile pentru înca un an, an în care sportul imi va fi cel mai bun amic. Cei care au pierdut șansa de a participa anul acesta la Olimic Fest sper că la anul nu vor rata această ocazie. Sportul înseamnă viață, iar viața trebuie trăită din plin. Pe placul meu au fost boxul și scrima.”

(Doina, voluntar)

 

 

 

„Cristalina” a oferit apă tuturor participanților la Olympic Fest

image17

Panoul olimpicilor – unde fiecare avea posibilitatea de a obține un autograf și o poză cu olimpicii

Atmosfera Olympic Fest a fost încinsă de către antrenorii ECOSPORT GYM

image23„Ca participant am rămas impresionat de evenimentul respectiv, fiind prima mea experiență în calitate de voluntar în cadrul unei manifestări publice. Atmosfera prietenoasă a fost indispensabilă. Toți au petrecut momente de neuitat împreună cu prietenii, colegii sau familia. Am fost plăcut surprins de faptul că o bună parte din participanți s-au arătat receptivi, și mai în glumă- mai în serios, au alergat cei 3,5 km fiind conștienți de faptul că această cursă este în favoarea sănătății lor. La general, evenimentul a lasat doar emotii pozitive , amintiri frumoase si maiouri faine. „

(Mihai Soltan, voluntar)

Taekwondo

Scrimă

BOX

STREET BASCHET

image30

ATLETISM

image31

 

TENIS

image32

TIR

TRÂNTA

FOTBAL

 

KARATE

image38

Timofei Screabin împreună cu Vitalie Grușac și Octavian Țîcu au invitat copii la un master class în ringul de box.

Culorile cercurilor olimpice

image41