În cadrul Zilei Ușilor Deschise la Facultatea Textile și Poligrafie elevii din clasele absolvente din diferite localități ale țării, conectați online la eveniment, au avut ocazia  să descopere fascinanta lume a unor specialități aflate la granița dintre știință, tehnică şi artă. Și pentru că la FTP originalitatea e la ea acasă, decanul a declarat că în anul curent evenimentul se va numi la fel și totuși altfel: „OPEN DAY @ FTP 2021”.

Decanul, conf. univ., dr. Sergiu TRONCIU, a prezentat cu mândrie „familia UTM-istă de la FTP”: pe prodecana pentru activitate didactică, conf. univ., dr. Svetlana CANGAȘ; șefa Departamentului Design și Tehnologii în Textile și Poligrafie, conf. univ., dr. Marcela IROVAN; pe șefii programelor de studii: „Tehnologia și designul confecțiilor textile” (TDCT) – conf. univ., dr. Olga SUGAC; „Design și tehnologii poligrafice” (DVP) – conf. univ., dr. Viorica CAZAC; „Design vestimentar industrial” (DVI) – lect. univ., drd. Alina TOCARCIUC; dar și alte programe de studii, cu adresele de pe Facebook, Instagram și QR codurile acestora: „Arte decorative aplicate” (ADA), „Inginerie și management în textile” (IMTex), „Tehnologia și designul încălțămintei și articolelor de marochinărie” (TDÎAM).

În fața elevilor au ieșit și viitorii lor colegi-studenți – Mihaela SCRIPNIC, anul I, DTP-201; Valentina FRUNZE, anul III, TDTC-171; Natalia MORARU, anul IV, IMTEX-171, f/r; Ion FRUMUSACHE, masterand, DDP-2O1M; Mihai JANU, absolvent DVI 2O2O; care le-au vorbit elevilor despre faptul că prin diverse proiecte și programe de mobilitate academică studenții FTP au posibilitatea să studieze experiențe noi, pe care să le transpună ulterior în propriile creații. În acest scop, în diferite perioade, în fața studenților FTP și-au deschis ușile Instituto Internazionale Fashion Design &Marketing POLIMODA, Florence și Academia di Belle Arti di Como Aldo Galli, Italia; Universitatea din Lisabona, Portugalia, Universitatea ST. Ambrose, Iowa, SUA, Universitatea din Oradea, România ș.a.

La eveniment s-a conectat online și o întreagă grupă de elevi de șa Colegiul de industrie Ușoară din Bălți, care și-au exprimat dorința să dea admiterea la FTP-UTM.

Cu un original cuvânt de salut a venit și dna Carolina TULGARA, directoarea Centrului de Excelență și Accelerare în Design și Tehnologii „ZIPhouse”, care a făcut o amplă prezentare a acestei importante componente a FTP.

Pentru a-i convinge pe viitorii candidați la studii să aplice anume la această facultate, studenții le-au enumerat și 10 motive pentru care să aleagă FTP. Iar concluzia finală a fost previzibilă: e un pas important și o alegere perfectă să dai admiterea la Facultatea Textile și Poligrafie, dacă îți dorești să strălucești pe marile podiumuri cu propriile creații vestimentare sau să-ți vezi numele pe coperțile unor bestsellere editate de celebrele edituri ale lumii!