În noul an de studii, Universitatea Tehnică a Moldovei va oferi studenților și profesorilor noi oportunități pentru dezvoltare și afirmare, având în acest sens un partener mult râvnit – renumitul furnizor american de cursuri online COURSERA, cu care a încheiat de curând un acord de colaborare reciproc avantajos.

Negociat intens, pe parcursul ultimelor luni, de către rectorul UTM, prof. univ., dr. hab. Viorel BOSTAN și echipa consolidată a administrației universitare – Dinu ȚURCANU, Larisa BUGAIAN,  Daniela POJAR și decanul FCIM, Dumitru CIORBĂ, iată că UTM are acum bucuria și posibilitatea de a integra în curricula universitară și a propaga bunele practici de predare a cursurilor online MOOC – Massive Open Online Courses, acestea purtând amprenta celebrilor profesori de informatică de la Universitatea Stanford, Andrew NG și Daphne KOLLER, care au fondat în 2012 renumita companie COURSERA. E un mare avantaj pentru UTM de a avea acces sistemic la conținuturi, profesori și procese de studii verificate și validate de întreprinderi și universități cu renume mondial!

Oferta unică a Coursera pentru Universitatea Tehnică a Moldovei

Unicitatea platformei COURSERA este determinată atât de conținuturile sale exclusive, cât și de un întreg ansamblu de servicii, care își scot în evidență marca în raport cu alte platforme:

 • instructori și conținuturi de înaltă calitate de la universități de top și lideri în domeniu;
  • Cursurile odată integrate în procesul de studii (curricular sau extracurricular) pot avea un impact major asupra vizibilității internaționale a Universității Tehnice a Moldovei;
 • certificare, inclusiv profesională, recunoscută la nivel internațional;
  • numărul cel mai mare de utilizatori (76 milioane, în raport cu cel de-al doilea cel mai popular – 35 milioane, 2020) poate valida utilitatea acestor certificări;
 • cel mai mare număr de cursuri, îmbinate în specializări
  • Permite o dezvoltare de competențe unice absolvenților UTM, care îi vor face superiori la angajare în raport cu alte universități, inclusiv din regiune;
 • Conținuturi profesional orientate pe companii de top, cum ar fi Google/Google Cloud, Microsoft, IBM, Facebook, SAS, SalesForce, Intuit, DeepLearning.AI, Institute of Certified Professional Managers etc.
  • Facilitează competitivitatea companiilor în care vor fi angajați studenții implicați în program;
 • Module unice de proiecte ghidate (instruire pas cu pas pe sisteme reale)
 • Conținuturi în peste 10 limbi de circulație internațională; inclusiv cu suport de transcriere/traducere în alte limbi decât conținutul original;
 • Sistemul de management și de suport oferit UTM (cu tehnici unice de analiză a performanțelor), la care se include sistemul antiplagiat Turnitin, aplicația mobilă cu acces offline la conținuturi.

 Obiectivele Universității Tehnice a Moldovei & Coursera

Prin parteneriatul cu platforma MOOC Coursera, UTM își va valorifica potențialul de a le oferi studenților și profesorilor cea mai bună dezvoltare profesională și personală, prin:

 • conținuturi care completează și optimizează planul de învățământ existent, oferindu-le o experiență alternativă într-un model mixt de învățare;
 • cursuri digitale de ultimă generație, care vor finaliza cu obținerea certificatelor de absolvire, aducând valoare adăugată CV-urilor posesorilor acestora și facilitându-le accesul la locuri de muncă de înaltă calificare.

Prin alianța cu celebra COURSERA, UTM își demonstrează în continuare adaptarea la criză, oferind personalului și studenților un suport de înaltă speță. COURSERA va consolida acest potențial al UTM în calitatea sa de prim partener Coursera for Campus din Moldova.