Circa 40 de agenți economici autohtoni vor participa la expoziția ”Republica Moldova Prezintă” organizată în premieră la Ploiești, România
Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova în parteneriat cu Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO), Camera de Comerţ și Industrie Prahova, Consiliul Județean Prahova și Asociația Euroregiunea Siret-Prut-Nistru  organizează Prezintă”, în perioada 27-29 aprilie 2017, în  or. Ploiești, jud. Prahova, România.
Potrivit președintelui Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova Sergiu Harea, “”Republica Moldova Prezintă” este o continuare a succesului expoziției din noiembrie 2016, ,,Fabricat în Moldova” la Iași și o proiectare a expoziției naționale și are ca scop facilitarea schimbului de experiență și bune practici, crearea celor mai favorabile condiții de interacțiune și colaborare necesare susținerii producătorilor autohtoni, promovării imaginii Republicii Moldova, amplificării relațiilor comercial – economice cu România dar și cu restul Europei, toate acestea contribuind într-un final la creșterea cifrei de export.”
“La acest eveniment vor participa circa 40 de agenți economici autohtoni, reprezentând următoarele domenii de activitate: industria alimentară (uleiuri alimentare, ceaiuri din plante medicinale, sucuri din fructe, miere, migdale, fructe uscate, vinuri, băuturi spirtoase ș.a), materiale de construcții, construcții metalice, articole din mase plastice, bijuterii și accesorii, echipamente electronice, servicii profesionale- de evaluare, audit, instruire și atestare, servicii medicale, confecții, etc.”, a mai specificat sursa citată.
Evenimentul se va bucura de prezența Președintelui CCI a Republicii Moldova Sergiu Harea,  Viceprim-ministrului și Ministru al Economiei RM Octavian Calmîc, Viceprim-ministrului și Ministrul Mediului al României Gratiela Gavrilescu, precum și a altor oficiali din cele două state.
Expoziția se va desfășura la Prahova- deoarece acest județ este unul din cele mai puternice motoare a economiei românești, produsul intern brut fiind de 8,75 mld. Euro, cu alte cuvinte putem spune că PIB-ul din Prahova este cât cel al Republicii Moldova, doar că la un număr de locuitori de 3 ori mai mic.
Din cele aproximativ 22.000 societăţi comerciale din judeţul Prahova, cca 2.000 au capital mixt sau integral străin, reprezentând 70 de țări. Mai mult de 50% din investiția străină din judeţ este făcută de firme ale Uniunii Europene.
Programul dedicat mediului de afaceri va include: For bilateral moldo-român, sesiuni B2B și de informare privind accesul pe piața UE a companiilor din republică și beneficiile colaborării dintre Republica Moldova și România.
Cu respect,
Ana TURCULEȚ
______________________________________________________
Specialist relații publice
Direcția lucru cu membrii, secretariat și relații cu publicul
Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova
MD-2004, bd. Stefan cel Mare 151, mun.Chișinău E-mail: presa@chamber.md
Tel.: 022 24 14 80