Săptămâna Cărții, Bibliotecii și Bibliotecarului a lăsat în urmă, precum o carte deschisă, o serie de vernisaje virtuale de cărți noi, expoziții tematice la bibliotecile filiale. A fost și prilejul perfect de a scoate din anonimat cărți vechi și rare, datate cu sec. XIX. Serviciile Bibliotecii tehnico-științifică a Universității Tehnice a Moldovei și bibliotecile de la toate cele 9 facultăți ale UTM au venit cu propria contribuție și acțiuni inedite în demersul comun al săptămânii lor profesionale.

A fost o săptămână marcată de creativitate și spirit inovativ din partea bibliotecarilor UTM. Astfel, Serviciul Bibliografie. Documentare științifică a organizat Zile de Informare și expoziția „Inovarea – o punte peste lume (26 aprilie – Ziua Internațională a Inventatorului)”.

Expoziții inedite au organizat și bibliotecile de la facultăți. Astfel, Biblioteca FTA a venit cu o expoziție virtuală de cărți noi intrate în colecție, expoziție de cărți vechi și rare din domeniul chimiei, ediții din anii 1800-1900.

Biblioteca FEIE a surprins cu o expoziție dedicată Zilei Pământului (22 aprilie) și „În ajutorul licențiatului”.

Biblioteca FTP și-a asumat rolul de coorganizator al seminarului „Compoziția, ilustrarea și grafica Cărții”, expoziție la temă.

Biblioteca FCIM&FET a etalat expoziția omagială „Vitalie Chistol, conf. univ., dr. în științe fizico-matematice – 60 de ani de la naştere, Departamentul Fizica” (24 aprilie); expoziție virtuală de cărți noi; expoziție de carte veche și rară, inclusiv beletristică.

Biblioteca FCGC&FIEB s-a afirmat cu o expoziție„Ziua Internaţională a Cărţii şi Dreptului de Autor”.

Iar expoziția organizată de Biblioteca de la FUA a scos în evidență „Top – 10 cele mai citite cărți ale profesorilor facultății”; „Cărți noi în Arhitectură și Design”.

„Primăvara cărților la UTM” va continua cu expoziții virtuale de cărți noi pentru toate facultățile, cu activități din Programul „În ajutorul licențiatului”, cu acțiuni de informare cu privire la sărbători tradiționale, zile internaționale, comemorative și profesionale din luna Mai 2021 etc.

Cu ocazia Zilei Profesionale a Bibliotecarului, Asociația Bibliotecarilor din Republica Moldova a decernat o Diplomă de Noblețe, pe care Biblioteca tehnico-științifică a UTM o atribuie întregului său colectiv. Pe drept cuvânt, valoarea unei biblioteci nu stă în statistici și raportări, ci în contribuția adusă prosperării comunității din care face parte.

Succese și realizări în continuare, dragi colege!