La Nisa s-a desfășurat Primul forum economic moldo-francez, la care au fost prezenți peste 70 de reprezentanți ai mediului de afaceri din ambele țări. În cadrul evenimentului au fost organizate 8 standuri cu produse moldovenești, o modalitate eficientă de a prezenta oportunitățile economice ale Republicii Moldova. 

Agenda Forumului a inclus și 3 vizite în teritoriu pentru întreprinderile din domeniul industriilor creative, agro-industrial și parfumerie, participanții având posibilitatea să descopere procesele de producere în regiune și cerințele pieței pentru nivelul de calitate, standarde, utilaje, metode. De asemenea, a fost orgaizată și o degustare de vinuri moldovenești.

În timpul Forumului au fost lansate discuții pentru stabilirea a 4 parteneriate de afaceri. Acesta este primul pas spre atingerea obiectivelor trasate pentru evenimentul organizat de Consulatul General al Republicii Moldova la Nisa, CCI Nice Côte d’Azur, cabinetul de consultanță Ouest-Est și Asociația ROAZUR.

Detalii vor fi oferite într-un interviu pentru revista MOLDOVA ÎN PROGRES de Consulul general al Republicii Moldova la Nisa, Lilian MORARU.