298936_2175082750954_8086898_nPrintre localităţile din Moldova care sunt turistic atractive, se numără „Mileştii Mici”. Dar promovarea şi dezvoltarea agroturismului în zonă ar implica respectarea anumitor exigenţe, deoarece localitatea Mileştii Mici este bine cunoscută în Europa şi în lume, datorită galeriilor sale unde se păstrează cea mai mare colecţie de vinuri, atît de mare încît a intrat şi în Cartea Recordurilor.Există o iniţiativă susţinută de o întreprindere germană (Invent Spelleken Associates), care a favorizat uniunea a cîtorva întreprinzători locali şi străini în scopul creării unor proiecte pentru realizarea agropensiunilor şi centrelor turistice, cu un nivel bun al calităţii serviciilor în cadrul satului Mileştii Mici, care are multe locuri pitoreşti şi păstrează vechile tradiţii folclorice.

Un complex agroturistic în acea zonă ar oferi cu siguranţă o şedere originală, plăcută şi liniştită. S-au efectuat vizite de studiu în România pentru a cunoaşte forme şi moduri de intervenţie, care au garantat succesul unor centre turistice realizate în regiunea Neamţ, luate ca model pentru proiectele ce vor fi create în Moldova. Totuşi, s-a luat în consideraţie alte localităţi bune pentru turismul rural, cum ar fi, de exemplu: Orhei, Străşeni, Călăraşi şi zona transfrontalieră Ungheni.

Bineînţeles că, dacă planul de intervenţie programat va deveni real în scurt timp, se vor obţine beneficii evidente şi însemnate pentru imaginea Moldovei şi pentru un amplu sector economic legat de turism.