Solidarity Fund PL în Moldova invită artiști vizuali, pictori, colectivele de artă murală și toți cei interesați în domeniu la un apel colorat, extins până în data de 5 septembrie, ora 23.59.

Arta murala este cea mai veche formă de pictură, însă care ne încântă ochii și în zilele de astăzi. Dacă ești pasionat de arta murală, atunci participă la proiectul „Revitalizare Urbană prin artă murală” și înfrumusețează țara așa cum îți place ție! Persoana sau colectivul selectat va lucra în colaborare cu un artist polonez și comunitatea locală pentru realizarea unei picturi murale într-unul din orașele care participă la procesul de Revitalizare Urbană. Pentru mai multe detalii accesați linkul: https://cutt.ly/oQIaX6n.

Pictura murală va fi conceptualizată și realizată în câteva zile din sfârșit de septembrie-început de octombrie 2021. Conceptul picturii va fi creat de către artiști în urma unui atelier tematic, condus de către aceștia, la care vor participa adolescenți cu vârsta cuprinsă între 12-16 ani din orașul selectat. 

„Revitalizare urbană prin artă și poveste murală” (RUAM) este un proiect-pilot inițiat de Institutul Polonez din București, în parteneriat cu Solidarity Fund PL în Moldova și Rețeaua Națională de Revitalizare Urbană din Republica Moldova. Prin intermediul acestui proiect este promovat principiul Revitalizării Urbane prin artă stradală, alături de artiști locali și internaționali, autorități publice locale, antreprenori, organizații non-profit, locuitorii orașelor și orice alți iubitori de frumos din țară.

Rezultatele selecției vor fi anunțate oficial pe site-ul www.solidarityfund.md nu mai târziu de 10 septembrie 2021. Pentru orice întrebări, nu ezitați să contactați organizatorii la numărul de telefon 069155222/ 068232622 sau pe adresa de email: proiectruam@solidarityfund.md.