În data de 22 septembrie s-a desfășurat cea de-a treia ediție a Galei „Champions of Change 2021”, eveniment-premieră pentru Republica Moldova, în cadrul căruia au fost premiate 15 personalități, desemnate „Campioni ai schimbării”.

Deja pentru al treilea an, Laboratorul de Inițiative pentru Dezvoltare (LID Moldova), cu suportul Fundației Friedrich Naumann pentru Libertate, implementează proiectul Champions of Change, care tinde să aducă în prim-plan istorii de succes și oamenii din spatele acestora.

„Lideri ai schimbării sunt oamenii care inspiră și schimbă societatea”, menționează Raimar WAGNER, directorul Biroului România și Republica Moldova al Fundației Friedrich Naumann pentru Libertate. „Champions of Change este despre oamenii care aduc schimbarea în Republica Moldova”, opinează Igor CIUREA, preşedinte LID Moldova. În urma unui concurs public lansat de LID Moldova, au fost selectate 15 persoane, cetățeni ai Republicii Moldova, care au stabilit noi standarde în domeniul lor de activitate, care, în opinia juriului, merită titlul de Campioni ai Schimbării, aceștia fiind premiați în cadrul Galei „Champions of Change 2021”.

Printre cei 15 laureați din acest an, care continuă să aducă schimbări în comunitățile lor și sunt un exemplu demn de urmat, îl regăsim cu mândrie pe al nostru UTM-ist, Dinu ȚURCANU, prorector informatizare, relația cu mediul socio-economic, imagine şi comunicare, premiat pentru acțiunile pe care le promovează în domeniul digitalizării şi îmbunătățirii continue a sistemului educational, implementând instrumente TIC și soluții inovatoare.

„Titlul de Campion al schimbării şi premierea în cadrul Galei „Champions of Change 2021” este cea mai înaltă distincție şi titlu onorific obţinut vreodată, iar înmânarea acestui trofeu de către Wagner Raimar, directorul Biroului România și Republica Moldova în cadrul Fundației Friedrich Naumann pentru Libertate, îmi conferă un sentiment nemaipomenit, dar şi o responsabilitate enormă – mă simt cu adevărat util societății şi promit că voi depune toate eforturile pentru ca această țărişoară să devină #Digitalizată, iar sistemul educațional – cu adevărat de calitate, astfel ca tinerii să-şi continue studiile acasă, în Republica Moldova. Sunt mândru să fiu parte a acestei gale de suflet, după cum a menționat și bunul meu prieten, Victor GUZUN – unicul eveniment în care nu sunt premiați politicieni”, a punctat Dinu ȚURCANU în cadrul evenimentului de premiere.

Stimate domnule prorector Dinu ȚURCANU! Comunitatea academică a UTM vă aduce sincere felicitări cu prilejul acestei nominalizări, exprimându-vă înalte sentimente de prețuire pentru privilegiul adus UTM de a străluci în prestigioase topuri internaționale și de a fi recunoscută în întreaga lume! Vă dorim sănătate, spirit creativ și vizionar în activitatea dvs. de a ridica cât mai sus stindardul UTM în circuitul mondial de valori, edificând în continuare o universitate modernă, inovativă și tehnologizată!