Telespectatorii postului TVR MOLDOVA  vor beneficia de peste 110 ore de transmisii în direct

Jocurile Olimpice de la PyeongChang, cel mai important eveniment sportiv al lumii din această iarnă se vede la TVR MOLDOVA, în intervalul 9-25 februarie.

Pentru prima dată, statul român aduce această competiţie internaţională în casele românilor de peste Prut, prin intermediul TVR MOLDOVA, postul Televiziunii Române dedicat cetăţenilor din Republica Moldova.

Astfel, din 9 februarie, TVR MOLDOVA va transmite cele mai importante şi interesante probe de la Olimpiadă, comentate de cei mai valoroşi jurnalişti sportivi din România.

La ediţia din acest an, Republica Moldova va avea doi reprezentanţi. Sportivii basarabeni sunt Nicolae Gaiduc (schi fond) şi Cristopher Hoerl (fost component al naţionalei Austriei de schi alpin, naturalizat în Republica Moldova). Potrivit Comitetului Naţional Olimpic şi Sportiv din Republica Moldova, mai au şanse să ajungă la Olimpiadă Leonard Cepoi, la proba sanie şi Anastasia Niciporenko, la schi fond.

Din 9 februarie, timp de două săptămâni, TVR MOLDOVA va transmite 102 evenimente sportive, la 15 discipline din 7 sporturi: patinaj artistic, schi (schi alpin, schi fond, schi acrobatic, short track, sărituri cu schiurile şi snowboard), bob (bob şi scheleton), biatlon, curling, hochei pe gheaţă şi sanie, la care se întrec sportivi din peste 100 de ţări participante la Jocurile Olimpice de Iarnă PyeongChang 2018.

Jocurile Olimpice de Iarnă care vor avea loc în districtul sud-coreean PyeongChang din Coreea de Sud, în perioada 9-25 februarie, vor fi cele mai mari din istorie, grație numărului record de participanți și atribuirii a peste 100 de medalii de aur.

Un total de 2.925 de sportivi din 92 de țări vor lua parte la aceste Jocuri, PyeongChang 2018 urmând a depăși, ca număr de participanți, Jocurile Olimpice din 2014 de la Soci, la care au fost prezenti 2.858 de sportivi din 88 de țări.

În urma scandalului de dopaj cu care s-a confruntat Rusia, la PyeongChang 2018 vor concura, sub drapel neutru, 169 de sportivi ruși.

La JO 2018 va fi atribuit un număr record de medalii de aur – 102, după includerea unor probe noi în programul olimpic competițional – schi alpin pe echipe, snowboard big air și curling dublu mixt.

URMARITI CELE MAI MARI JOCURI OLIMPICE DE IARNĂ DIN ISTORIE, PYEONGCHANG 2018, LA TVR MOLDOVA