MP: Vă rog să ne mărturisiți de ce ați ales profesia de stomatolog?

Dr. Istrati: Aveam de gînd să învăț la Moscova, dar cu două săptămîni înainte de plecare am hotărît să –mi fac studiile la Institutul de Medicină din Chișinău, la Facultatea de Stomatologie. Alegerea a fost motivată și de faptul că tatăl meu era de meserie chirurg maxilo-facial, iar eu hotărîi să-i urmez calea.

MP: Care sînt aspectele și elementele cele mai semnificative ale pregătirii Dvs. profesionale?

Dr. Istrati: Aș enumera înainte de toate participarea mea la cursurile de specializare teoretice și practice din țări precum Rusia, Ucraina, Germania, Franța, Elveția, Marea Britanie sub îndrumarea unor profesori clinici remarcabili ca Cliff Ruddle, și îndeosebi a celor italieni ca Marco Ferrari, Giovanni Dondi, Giuseppe Cantatore, Elio Derutti. În prezent mă pot mîndri

cu calitatea de a fi consultant al corporației Americane Dentsply, motiv pentru care pot promova această societate și ține cursuri de aplicare și folosire a instrumentelor endodondice stomatologice produse de aceasta.

MP: Pentru garantarea unor rezultate tot mai de calitate este necesară utilizarea unor tehnologii avansate. Clinica pe care o conduceți dispune de aparate care să asigure rezultate eficiente și de durată în stare să satisfacă cerințele pacienților?

Dr. Istrati: Neîndoielnic. Aceasta deoarece experiența mea profesională și îndeosebi practica la clinica pe care am onoarea să o conduc, sînt oferite unor pacienți care provin din numeroase țări, fiind atrași de înalta calitate tehnologică a instrumentarului de ultima generație procurate direct de la Corporația Dentsply. Au fost tratați pacienți provenind din țări ca Statele Unite, Canada, Japonia.

MP: Care sînt categoriile sociale ce se adresează cel mai des la clinica Dvs. și care sînt intervențiile cele mai solicitate?

Dr. Istrati: Ar fi prea greu să enumerăm detaliat fluxul mare de pacienți ce se adresează la clinica noastră. Pot doar să precizez că o mare parte o reprezintă conaționalii noștri moldoveni emigrați în Spania Portugalia, Italia, Marea Britanie, Franța, care solicită prestațiile noastre inspirați de calitatea intervențiilor pe care le practicăm pentru satisfacerea oricăror cerințe de intervenție stomatologică, și nu în ultimul rînd, a celor estetice. Pentru a exemplifica nu trebuie să uităm și că pacienții cărora li se rezervă cea mai atentă îngrijire, sînt copiii.

MP: Există și alți profesioniști care activează în cadrul clinicii Dvs.?

Dr. Istrati: De la bun început voi mărturisi cu onestitate că medicii noștri sînt pregătiți personal de mine, iar o condiție obligatorie este participarea lor la stagii profesionale compatibile din punctul de vedere al calității cu serviciile pe care le prestăm.

MP: Vă mulțumim, Dle Doctor, pentru timpul acordat, vă dorim succese în toate.

CONTACTE:

R. Moldova, or. Chișinău,

str. Stefan cel Mare, 167/1

Tel.: (+373) 22 508 080

Mob.: (+373) 79 931 873

Web: unidentart.com

E-mail: unidentartsrl@gmail.com