ROMAN ROMEO este primul moldovean ales la „renumitul Festival de Sanremo” din Italia cu piesa „Questa è la mia vita” (Asta e viața mea) Fiecare om își are destinul său, drumurile sale prin ceea ce numim viață. Fiecare om Își trăiește viața, fie așa cum i-a fost hărăzit, dacă crede în  asta, sau așa cum consideră el că ar fi bine. Cert e că fiecare om își viața sa. 

Acesta ar fi preambulul unei noutâți îmbucurătoare pentru cei care îl cunosc pe interpretul ROMAN ROMEO, un concetățean al nostru, născut în orașul Bender, apoi transferat cu familia în comuna Bubuieci și de câiva ani stabilit, temporar sau definitive, cum îi va fi destinul, în Italia. ROMAN ROMEO,  autorul și interptetul pieseiQuesta è la mia vita” („Asta e viața mea”) a fost selectată pentru prestigiosul Festival de la San-Remo-senior, pe scena căruia, pe parcursul anilor, începâmd cu anul 1951, au urcat toate vedetele muzicii ușoare italiene, dar și din alte țări.  Este un prestigiu și o trambulină spre marile sceme ale lumii, așa cum a fost pentru Domenico Modugno & Johnny Dorelli, Adriano Celentano & Claudia Mori, Matia Bazar, Toto Cutugno, Riccardo Fogli, Al Bano & Romina Power, Ricchi e Poveri, Eros Ramazzotti, Gianni Morandi, Enrico Ruggeri & Umberto Tozzi,

Pentru cei care nu îl cunoscut pe ROMAN ROMEO:

A absolvit școala din localitate, apoi școala profesională din Danceni, urmată de Colegiul Industrial și de Construcții. Am 37 de ani și o mare pasiune  pentru muzică –  compune și interpretează muzică ușoară. A lansat mai multe piese, dintre care 2 in limba italiana. Colaborează cu Anatol Lupu, textiera Ana Iacub, Sandu Gorgos,Valentin Schirca, Svetlana Sârbu. Din motive obiective, pentru a-și susține familia, în 2011 pleacă în Italia, dar nu rupe legătura cu bațtina. Revine ori de care ori are posibilitate. Așa va face și În acest an,  la Sărbătorile de Crăciun. Oricum, se simte confortabil și în Italia, căci participă la toate evenimentele organizate de asociațiile diasporale moldovenești. Activitate apreciată de ambasadoarei Republicii Moldova în Republica Italiană, Sela STÂNGACI, care i-a oferit Diploma pentru merite in dezvoltarea și promovarea culturii noastre în Italia. Aceasta l-a încurajat, i-a dat aripi și certitudinea că ceea ce face – place oamenilor, indifferent că participă la un eveniment public sau la unul privat. Pentru el contează să comunice cu lumea, să transmit mesajele sale despe viața omului, cu bucurii și tristeți, căci asta e viața lui.

Succes, ROMAN ROMEO, la FESTIVALUL SAN-REMO seinor !!!