Gala Studenților Originari din Republica Moldova se află la cea de-a V-a ediție. In acest răstimp, gala și-a propus să descopere tineri care își fac studiile peste hotarele țării și care, datorita rezultatelor obținute, au reușit să promoveze o imagine pozitivă a Republicii Moldova în tarile în care se află. În edițiile anterioare în concurs s-au înscris aproximativ 600 de tineri, dintre care 205 participanți în 2013, 148 în 2014, 106 în 2015 și 129 în 2016.

Cine poate participa? În concurs se pot înscrie studenții care își fac studiile în anul 2017/2018 la una din universitățile din străinătate sunt invitați să se înscrie în concurs. De asemenea, sunt eligibili studenții care au absolvit o instituție academică din afara țării în anul 2017. Formularul de înregistrare, precum și CV-ul pot fi trimise pe site-ul Galei.

În ediția din 2017, studenții vor fi premiați în cadrul a 3 categorii principale: Licență, Masterat, Doctorat. Pentru fiecare categorie, vor fi aleși între 5 și 10 câștigători. De asemenea, toți participanții vor fi în mod automat înscriși în concursul pentru Marele Premiu – Studentul Anului. De asemenea, partenerii vor putea acorda premii pe domenii: Arte, IT, Economie etc.

De ce să aplici la GSORM, ediția 2017? Dacă ești student în străinătate și ai atins rezultate remarcabile în plan academic și extra-curricular, dacă vrei sa faci parte din comunitatea GSORM, să interacționezi și sa faci schimb de idei cu studenți care au un parcurs internațional, înregistrează-te in concurs până pe 5 noiembrie.

Agenda activităților:

Depunerea dosarelor: 1 octombrie – 5 noiembrie
Procesul de jurizare: 6 noiembrie – 3 decembrie
Ceremonia de premiere: 27 sau 28 decembrie

Reamintim că Gala are drept scop să identifice și să promoveze studenții care urmează studii superioare la universități internaționale și obțin rezultate academice și extra-curriculare remarcabile. Datorită comunității create, organizatorii își propun să încurajeze interacțiunea tinerilor din diasporă cu reprezentanți din domeniul academic, social, economic din Moldova și să faciliteze transferul de cunoștințe și competențe ale studenților originari din Republica Moldova care au un parcurs academic internațional. Proiectul este desfășurat fără implicarea instituțiilor guvernamentale – afirmându-se ca un proiect independent – creat de diasporă, pentru diaspora și co-finanțat de diaspora.

Puteți urmări mai multe detalii despre eveniment pe pagina de Facebook a Galei, precum si pe site-ul www.galastudentilor.md

sursa http://tv8.md