Biblioteca Națională a Republicii Moldova a găzduit de la 20 august 2018 până în data de 24 august 2018 atelierul practic de pictură pentru copiii pasionați de artă. Atelierul s-a desfășurat în cadrul celei de-a doua etape a Școlii de vară cu Cezara Kolesnik.

Prima etapă a Școlii de vară a avut loc în perioada 6-10 august 2018 în orășelul Cornești, raionul Ungheni, în colaborare cu Școala de Arte „Ion și Doina Aldea-Teodorovici” din localitate. Proiectul „Şcoala de Vară cu Cezara Kolesnik: „Claude Monet – sursele picturii moderne”, creat de reprezentanta diasporei noastre din Belgia Cezara Kolesnic, se realizează în cadrul programului guvernamental de granturi tematice Diaspora Engagement Hub, implementat de către Cancelaria de Stat prin intermediul Biroului relații cu diaspora , finanțat de către Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) și susținut de „Casa de avocatură Efrim, Roșca și Asociații”. Scopul acestui atelier de creație a fost de a oferi cunoștințe teoretice despre pictura modernă, în mod special influiența luminii asupra culorilor, dar și de a dezvolta capacitățile și abilitățile copiilor interesați de pictură. Inspirați din ultima serie de lucrări ale marelui artist francez Claude Monet, participanții la atelier au dat frâu liber imaginației și au experimentat, fiind ghidați de renumita pictoriță, realizând o lucrare pe pânză în culori de acril.

 Lucrările participanților la ambele etape a „Școlii de vară cu Cezara Kolesnik” vor fi expuse în scoarul BNRM  (str. 31 August 1989, nr. 78 „A”), ora 17°°-19°°

Vă invităm să apreciați, alături de noi, evoluția și performanțele viitorilor pictori!