Asociația Baștina – Centrul de cultură, informare și orientare din Padova, Italia, a organizat duminică, 28 februarie curent o „Masă rotundă” și o serată de suflet cu genericul „Mamă, tu ești Patria mea” (ed. a III-a) de­dicată marelui poet Grigore Vieru.

În vederea unei colaborări mai fructuoase, la „Masă rotundă” au participat li­deri ai asociațiilor moldovenești și românești din Nord-Est-ul Italiei, precum și reprezentanți ale autorităților locale. Parohul Bisericii Sfânta Parascheva din Pa­dova, Vasile Corja, a ținut un parastas în memoria regretaților Grigore Vieru, Doina și Ion Aldea Teodorovici.

După Masa rotundă a urmat o serată muzical-literară cu participarea conațio­nalilor din teritoriu. S-au recitat versuri și s-au interpretat cîntece la care au luat parte și numeroși copii. Alexandru Marinschi, preșe­dintele asociației „Baștina” în discursul său a îndem­nat conaționalii să ia exemplu de la marele nostru po­et Grigore Vieru, care a fost un luptător aprig pentru dreptate și adevăr și să lupte împotriva fărădelegilor ce se comit astăzi în Republica Moldova, deoarece poporul nostru merită să traiască in libertate, dem­nitate și prosperitate.

Vă mulțumim anticipat pentru colaborare.

Asociația Baștina.