În perioada 19-29 octombrie curent, actorii Teatrul Republican de Păpuși „Licurici” din Chișinău se vor afla într-un turneu în Europa, pentru a prezenta copiilor din diasporă spectacolul „Capra cu trei iezi”, în regia lui Vitalie Jacotă.

Acest turneu se desfășoară în scopul promovării poveștilor lui Ion Creangă în rândurile copiilor din diasporă, consolidării relaţiilor acestora cu părinţii și stabilirii legăturilor emoționale cu țara natală. Povestea „Capra cu trei iezi”, scrisă de marele scriitor al neamului Ion Creangă va constitui, pentru copiii conaționalilor noștri stabiliți peste hotare, o revelație a eroilor din poveștile sfătosului bunic din Humulești.

Adresarea privind prezentarea unui spectacol copiilor moldovenilor de peste hotare a venit din partea profesorilor care activează în cadrul centrelor educaționale, deschise în diasporă și a fost reiterată cu ocazia desfășurării Zilelor Diasporei de către membrii asociațiilor diasporei, precum și de părinții copiilor care au participat la ediția din acest an a Programului guvernamental DOR – Diasporă*Origini*Reveniri.

Turneul Teatrului Republican de Păpuși „Licurici” este organizat de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova în parteneriat cu Biroul relații cu diaspora din cadrul Cancelariei de Stat a Guvernului Republicii Moldova, cu susținerea financiară a Agenţiei Elveţiene pentru Dezvoltare şi Cooperare și, bineînțeles, cu suportul și implicarea asociațiilor din diasporă.

Cu acest prilej, Biroul relații cu diaspora face apel către toți părinții, să verifice graficul petrecerii spectacolelor, să lase grijile la o parte și împreună cu copilașii lor să vină la teatru, pentru a savura momente unice, care să le amintească de spiritul copilăriei.

Persoană de contact:

Victoria Eșanu-Gavriliță, consultant principal
Cancelaria de Stat a Guvernului Republicii Moldova

Biroul relații cu diaspora

Casa Guvernului, Piața Marii Adunări Naționale nr.1, biroul 451
MD-2033, Chișinău, Republica Moldova
telefon: +373-22-250-558
email: victoria.esanu@gov.mdbrd@gov.md

www.brd.gov.md