Zeci de producători, tone de struguri autohtoni și sute de cumpărători și-au dat întâlnire în Parcul Catedralei la târgul „Ia Moldova acasă”. Evenimentul va continua și duminica viitoare

După ce mai mulți internauți și-au exprimat indignarea văzând că la vitrinele din super-market-uri sunt de vânzare struguri din Peru și Africa de Sud cu peste 50 de lei pentru kilogram, un grup de inițiativă a lansat ideea organizării unui târg al producătorilor autohtoni de struguri. Astfel, sute de cumpărători au dat năvală duminica trecută, 24 martie, în Parcul Catedralei din centrul capitalei, pentru a procura stugurii autohtoni la preț de 50 de lei pentru o ladă, aproximativ 10 kg. Iar pentru că cererea a depășit așteptările, târgul va fi organizat și duminica viitoare.

Evenimentul „Ia Moldova acasă” a fost lansat voluntar de Klumea, iar pregătirile au durat circa cinci zile. Evenimentul urma să înceapă la ora 11:00, însă primii cumpărători au apărut deja către orele 9:00. Astfel, potrivit organizatorilor, în ziua de duminică, în Parcul Catedralei și-au scos la vânzare roada peste 15 producători cu peste 60 de tone de struguri, iar târgul a ținut până la ultimul cumpărător.

Dar pentru că cererea a depășit toate așteptările producătorilor, iar lucrurile bune trebuie să aibă continuitate, Klumea mai organizează un târg al roadei locale și duminică, 31 martie. Și de această dată evenimentul va avea loc în Parcul Catedralei, cu începere de la ora 11:00, la eveniment urmând să fie comercializați atât struguri, cât și mere, prune și mure de pădure, toate de producție sută la sută autohtonă.