Cum e să fii șef la BRD?

Inscripția de pe ușa biroului și doar atât, în rest suntem colegi cu toți membrii echipei BRD și muncim zilnic cot la cot, suntem la tu, iar aceste trei litere mă fac responsabilă de tot ce se întâmplă în BRD. Pentru mine șef este egal cu responsabil nimic mai mult.

Ce presupune munca la BRD?

– Foarte multă RESPONSABILITATE față de miile de moldoveni din afara țării și, bineînțeles, presiune, stres, gratitudine atunci când echipa reușește.

Cum puteți caracteriza o zi de muncă?

– De la 8.00 la 17.00 pe hârtie, de facto echipa BRD, suntem foarte des la birou mult peste program. Diaspora știe că poate întreba/apela/afla tot ce știm oricând. Este un merit al echipei și un sacrificiu din timpul lor personal, dar și-au asumat această sarcină intrând în BRD.

Care sunt noutățile acestui an?

– O nouă echipă, multe provocări, rebranding, idei noi pentru diasporă, deschidere continuă și dorință de a face mai multe.

Ce beneficii are șeful BRD?

– Nu se plictisește niciodată.

Care sunt dificultățile?

Așteptările și necesitățile diasporei – nu putem face chiar totul. Este și mai greu, atunci când diaspora se așteaptă să acționezi în afara cadrului legal.

Aveți succes?

– Da, mai multe și toate sunt meritul oamenilor cu/și pentru care lucrăm.

Zilele Diasporei în acest an, multe noutăți, nici un scandal, cum ați reușit?

Am lucrat. Am avut un scenariu foarte simplu, ne facem treaba.

Bine, dar la Congresul din 2016 diaspora era foarte agresivă, a cerut depolitizarea BRD etc. În acest an nimic, s-au convins că BRD nu face politică?

Ba face! Prin activitatea de zi cu zi, promovăm imaginea Guvernului, asta înțeleg eu cel mai bun mod de a face politică, restul e manipulare, corupție, ipocrizie, or, noi asta nu facem.

Este un interviu foarte scurt, am reușit să scriu doar o pagină, ce facem?

Îl publicăm exact așa, la BRD avem multă treabă, lumea trebuie să vadă acțiunile noastre, proiectele, activități… Și nu în ultimul rând avem nevoie de oameni profesioniști în echipă cine poate pune umărul să vină.