În perioada 20-24 septembrie 2021, un grup format din 12 companii din sectorul agricol din Republica Moldova participă la o vizită de studiu în Austria. Companiile sunt producătoare de produse agricole de valoare adăugata (fructe și legume), vinificatori și producători de producție apicolă. 

Desfășurarea Programului de cooperare Moldova-Austria, în anul curent, este posibilă datorită Proiectului “Sporirea capacităților de export ale companiilor moldovenești din sectorul agroalimentar de înaltă valoare pentru a accesa noi piețe de desfacere”, implementat cu suportul USAID Agricultură Performantă în Moldova. Obiectivul principal al proiectului este de a susține dezvoltarea unui sector agricol performant în Republica Moldova, prin sporirea cunoștințelor teoretice, capacităților și abilităților practice ale personalului implicat în activități de marketing și export a produselor finite cu valoare adăugată înaltă.

Companiile moldovenești sunt interesate în extinderea pieței de desfacere în sensul exportului produselor agricole, transfer de know-how, schimb de experiență și găsirea soluțiilor la provocările mondiale pe care le întâmpină. Reieșind din obiectivele participanților, delegația va avea un program de afaceri, ce include vizite de grup la companiile din Austria, întrevederi individuale conform intereselor bine definite. 

Delegația este condusă de Președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM), Sergiu Harea, care va avea mai multe întrevederi de lucru cu Președintele Eurochambres, Chrisopher Leitl și conducerea WIFI International din cadrul Camerei de Comerț din Austria.

Notă: CCI a RM cooperează cu Camera Economică Federală a Austriei de mai bine de 20 de ani. Pe parcursul anilor, au fost organizate mai multe misiuni economice, atât în Austria cât şi în Republica Moldova. Companiile din țările respective sunt implicate de mai mulţi ani în proiecte de cooperare în diverse domenii, precum: sectorul bancar, infrastructură, agricultură, energie, etc.