Astăzi, 29 martie, ora 14:00, UN Women Moldova cu suportul financiar al Suediei, organizează o nouă ediție Gender Debates Café în contextul forumului Generația Egalității din Mexic, care se desfășoară în perioada 29 – 31 martie 2021, în Mexic. Evenimentul, care va avea loc online, va avea ca invitate și invitați persoane active în comunitățile lor și persoane care se implică în promovarea egalității de gen, dar și a participării femeilor în procesele decizionale din societate. Astfel, oaspeții acestei ediții sunt:   

·       Anastasia Suslov, Activistă și Fondatoarea „Fridays for Future”, orașul Bălți  
·       Petru Grecu, Directorul Centrului Municipal de Tineret din Chișinău 
·       Romanița Rădița, Membră a Consiliului local al Tinerilor din Drochia 
·       Zahari Dolomanji, Directorul Centrului de Tineret Axis, A.O. Tineretul Găgăuziei  

Persoanele invitate în cadrul evenimentului vor discuta despre importanța implicării active în societate și în procesele decizionale care afectează direct toate vocile marginalizate, minoritățile, grupurile de risc și viața fetelor și femeilor în contextul unei lumi afectate de pandemie. Acest lucru este demonstrat de numeroase studii care arată că femeile încă mai sunt cele care efectuează muncile neplătite, sunt plătite mai puțin decât bărbații și se află mai des în locuri de muncă din prima linie. Totodată, femeile sunt cele de la care se așteaptă și muncă emoțională, neremunerată, depusă în familie și în societate. În acest context, discuțiile vor fi aliniate cu subiectele stringente discutate în cadrul forumului Generația Egalității. Prin acest eveniment, UN Women își propune să aducă în vizor persoanele tinere care au devenit sau își doresc să devină activiste și activiști în domeniul egalității de gen, oferindu-le o platformă de a crea legături de durată pentru promovarea acestor valori. 
Evenimentul este planificat să se desfășoare pe platforma Zoom în limbile română și rusă, cu traducere în engleză. Toate persoanele interesate de a urmări evenimentul, o pot face pe pagina de Facebook UN Women Moldova, dar și pe privesc.eu