Ieri, 30 iulie 2018, carabinierii au marcat aniversarea a XXIV-a de la formarea unităţii militare 1045 a DTC, dislocată în municipiul Comrat.

Un mesaj de felicitare din partea conducerii Ministerului Afacerilor Interne și Departamentului Trupelor de Carabinieri a adus comandantul adjunct al Trupelor de Carabinieri, șeful Direcției management resurse umane, locotenent-colonel Mihail Bejan.

La cuvintele frumoase, prilejuite de aniversare, s-au alăturat veteranii Trupelor de Carabinieri, foști comandanți ai unității, reprezentanți ai Administrației publice locale și instituțiilor de stat din teritoriu.
Cu o binecuvîntare duhovnicească a venit și capelanul militar părintele Pavel Petrov.

Pentru părinții, rudele și prietenii prezenți la ceremonie, tinerii carabinieri au prezentat cu iscusință exerciții demonstrative de luptă corp la corp și acțiuni tactice de luptă.
Cei mai destoinici au fost menționați cu diplome, grade militare și distincții departamentale, iar sărbătoarea s-a încheiat cu un concert.

Menționăm că, unitatea militară 1045 este o subdiviziune a Departamentului Trupelor de Carabinieri al MAI, care îndeplinește misiuni de menținere, asigurare și restabilire a ordinii publice în raioanele de sud ale țării și UTA Găgăuzia, precum și misiunea de pază și apărare a sediului Consulatului României dislocat în or. Cahul.