Chiar dacă online-ul și-a lăsat amprenta și pe cel mai mare și mai important Salon de invenții din Sud-estul Europei – cea de-a 13-a ediție a Expoziției Europene de Inovare și Creativitate EUROINVENT-2021, de la Iași, desfășurată în perioada 20-22 mai, evenimentul a reușit să se identifice ca un loc distinct de întâlnire al inventatorilor şi invențiilor cu oameni de afaceri şi întreprinzători interesați să implementeze rezultatele cercetării, inovării şi creativității umane.

Printre cele 400 de invenții ale cercetătorilor și inventatorilor de top din 25 de țări prezentate la ediția curentă a Expoziției EUROINVENT, Universitatea Tehnică a Moldovei a reușit să-și înscrie în palmares un număr impunător de distincții:

  • Premiul Mare pentru UTM ”Performanță în educație și cercetare”;
  • 14 medalii de aur;
  • 7 medalii de argint ;
  • 1 medalie de bronz;
  • 6 diplome de excelență.

Sincere felicitări şi mult succes în continuare premianților și tuturor participanților la acest prestigios eveniment din domeniul cercetării şi inovării!

Organizat de Forumul Inventatorilor Români, în parteneriat cu Universitatea Tehnică „Gh. Asachi”, Universitatea „Al. I. Cuza” și „EUROPE DIRECT Iași”, EUROINVENT este singurul eveniment din România desfășurat sub egida Federației Mondiale a Inventatorilor IFIA și a WIIPA Taiwan.