^0EC77C9D165CAA965C498CFD1D1A59FA1107D507714F91C7F3^pimgpsh_fullsize_distrLa început de primăvară Valeria Barbas, o artistă care plonjează între arte, lansează o tratare proprie a piesei „ Summertime”  sub numele scenic Valeri, aducând publicului iubitor de artă vizuală și un mărţişor plastic. Tabloul alb-roşu, realizat bi-cromatic,  reprezintă o simbioză îndrăzneață a culorilor aparent contrastante, o fuziune a gingășiei și a pasiunii, fiind prezentat în cadrul expoziţiei organizate  la reședința Ambasadorului Germaniei.

Valeria Barbas  este membră a două uniuni de creaţie Uniunea Compozitorilor şi a Uniunii Artiştilor plastici din Republica  Moldova. În calitate de pictoriţă şi artist media a avut numeroase expoziţii în țară și peste hotare, lucrările ei se află în colecţii private din Italia, Canada, Georgia, România, Ucraina, Olanda; Croaţia, Serbia, Germania ș.a.

            În calitate de muzician, compozitor experimentează în sfera muzicii contemporane academice și a muzicii noi experimentale, electronice, realizând diverse performance-uri.  Recent, Valeria a realizat piese de muzică uşoară cu influienţe de jazz şi etno pe care le şi interpretează în diverse concerte. În prezent activează în calitate de prezentatoare la postul naţional Radio Moldova, unde realizează dialoguri muzicale cu compozitori, interpreţi, dirigori, celebrităţi autohtone în cadrul emisiunilor de weekend :”Ambiant Salon” şi „Invitaţie la operă”.