Cu prilejul Zilei Mondiale a Urbanismului, cunoscută și ca Ziua Mondială a Planificării Orașelor, marcată anual pe 8 noiembrie, administrația Facultății  Urbanism și Arhitectură din cadrul Universității Tehnice a Moldovei a organizat o întâlnire a studenților specialității „Planificare urbană și regională” cu distinse personalități din domeniu.

La invitația decanului conf., dr. ing. Ilie BRICICARU au răspuns dna Svetlana DOGOTARU, arhitecta-șefă a municipiului Chișinău, și dna Irina IRBITSKAYA, arhitectă-urbanistă din Federația Rusă, care au adresat un mesaj de felicitare către studenți – viitorii planificatori de orașe, dar și către profesorii acestora. Totodată, invitații au venit și cu prezentarea unei strategii de dezvoltare a capitalei, la care au fost invitați să se implice și studenții, împreună cu profesorii. Comunicarea a fost una interactivă, dinamică, cu un flux bidirectional de informații, întrebări și propuneri.

Potrivit decanului Ilie BRICICARU, asemenea vizite și colaborări sunt deosebit de importante pentru discipolii FUA, ei având astfel oportunitatea de a se implica în studierea proiectelor, programelor, politicilor specifice activității de planificare urbană bazate atât pe informații științifice, cât și pe metode și tehnici inovatoare aplicate din domeniul respectiv, având astfel convingerea reală că urbanismul este un instrument care îi obligă pe oameni să aleagă un viitor diferit – mai durabil, mai social, mai locuibil.

Ziua Mondială a Planificării Orașelor este aniversată începând din anul 1949, în peste 30 de țări, la inițiativa profesorului Carlos Maria della Paolera de la Universitatea din Buenos Aires, cu scopul de a veni în sprijinul societății atât la nivelul cetățenilor, cât și al specialiștilor în urbanism și amenajarea teritoriului, care caută soluții pentru organizarea orașelor, fără afectarea mediului înconjurător.